Saturday 3 February 2018

Sista dagen


Fredagen börjar återigen med en simtur i Jamestown's swimmingpool. På vägen dit tog jag en tur i Castle garden som ligger mitt över från mitt hotell.


Bassängen har naturligtvis längden 33 meter. Varför inte? Efter frukost tog jag en taxi upp till Briars där Napoleon bodde i väntan på att Longwood skulle bli klart. Man håller bara öppet för besök onsdagar och fredagar 10-11 så det passade in bra i min planering.

Här får man fotografera inne, men det var faktiskt bara ett rum Napoleon hade till sitt förfogande. Hans franska entourage stannade kvar i Jamestown. Det var nog trots allt inte så illa för honom eftersom han ofta blev bjuden över till värden, Mr Balcombe, vars 14-åriga dotter Betsy dotter dessutom talade franska.

Den typiske guiden här på ön, en pensionerad skollärare

Tillbaka i Jamestown hann jag med ett besök på museet med en verkligt fin samling av bilder och föremål från St Helena genom tiderna.

Så här såg skeppet ut som den förste portugisiske upptäckaren kom med 1502
Några senare varianter av farkoster som seglat på St Helena

                 


En gammal telefonväxel


En Wirebird i egen hög person
Sedan skulle det så bli dags för snorkling med valhajar! 

På vägen dit passerade jag hamnen där man fortfarande höll på att packa ur containrarna vi hade med oss i måndags.Titta noga här så ser ni ett paket från IKEA som tulltjänstemannen verkar särskilt intresserad av


Här kommer Anthony och hans pappa för att plocka upp mig med sin båt.


Vi såg delfiner, som jag tyvärr inte lyckades fånga på bild, fåglar och mycket annat men tyvärr inga Valhajar. Trots allt en trevlig sjötur.  Anthony  berättade förresten att hans son hade varit med St Helenas trupp till Island Games på Gotland i somras. Han tävlade i simning. 


Så var det så dags för avskedsmiddag tillsammans med delar av gänget från båten.  


Och nu är det bara att packa väskan. Transport till flygplatsen klockan 11. Det blir säkert en spännande dag i morgon också.

No comments:

Post a Comment