Sunday 4 February 2018

Slutet på resan

Så är jag då tillbaka i Kapstaden efter mitt stora äventyr. Här är lika soligt och vackert som förra gången och vattenbristen är ännu värre. Om det inte kommer ordentliga regn snart riskerar man att vara helt utan vatten framåt mars även om man följer ransoneringsriktlinjerna.  Varje person förväntas använda maximalt 50 liter per dygn. En normal dusch förbrukar 15 liter och toalettspolningar under en dag ännu mer.


Här gäller det alltså nu att dra sitt strå till stacken genom att duscha supersnabbt och inte spola i toaletten för ofta.  Min chaufför från flygplatsen var övertygad om att det snart kommer massor av regn och att folk kommer att klaga på det istället. Vi får väl se vem som får rätt.

Som avslutning på resan hade jag planerat en besök på en annan fängelseö, nämligen Robben Island där ju Nelson Mandela satt fängslad i hela18 år. Efter ett långt köande lyckades jag få en biljett och efter ytterligare köande var det dags att gå ombord. Plötsligt knastrade det till i högtalaren och vi meddelades att turen blivit inställd på grund av hårt väder. Då tänkte jag istället åka linbanan upp till Table Mountain, men den var också inställd på grund av samma hårda väder ,som man faktiskt inte märkte något av på lägre nivå. Så mycket närmare än så här kom jag därför inte till Table Mountain.


Det är ju bra att ha saker kvar att se här i Kapstaden för hit vill jag definitivt komma tillbaka så snart som möjligt.

Så är mitt äventyr nu slut. I morgon reser jag tillbaka till Europa och vintern. Men med mig tillbaka har jag många fantastiska minnen från den lilla klippön mitt ute i Atlanten. Det här blir sista bloggposten för den här gången. Stort tack till er alla som orkade med att följa med mig på resan den vägen!

1 comment:

  1. Det var verkligen fantastiskt kul att följa dig Henric! Känns lite som man faktiskt varit på St Helena :-) Precis lagom långt och mycket och med humoristisk touch! Tacktack!

    ReplyDelete