Thursday 25 January 2018

Avsked från Kapstaden


Så lämnade vi Kapstaden under stor pompa och ståt.  Säckpipeband, flaggor, konfetti och vattensprutande bogserbåtar. Väldigt  gripande att se den del av besättningen som inte fick vara med på sista resan ta ett tårfyllt farväl från kajen. Många har arbetat på båten alla de 27 år den varit i trafik. Som avskedshälsning överlämnades en 27 fot lång vimpel som hissades i masten. 

Först en säkerhetsövning med livvästpåtagning. Sedan kan vardagslivet ombord börja. Eftermiddagste, Cocktail, 5-rätters middag. Det är tur att det finns ett litet gym som jag uppsökte direkt efter kaffet på sängen kl 7.  Det var redan fullt i gymmet men jag lyckades få plats på en motionscykel efter ett litet tag. Efter frukost var visning av en dokumentärfilm om St Helena och Ascension Island, men salongen var redan proppfull så jag fick sätta mig i en solstol på däck istället. Livet ombord är tufft :-)  

I högtalaren fick vi reda på att temperaturen  är 22 grader i luften och 23 grader i vattnet och att vattendjupet är 4.000 meter. Det ger en utan tvekan en särskild känsla att veta det.  

Strax före lunch var det så dags för däcksspelet Deck Quoits. Hör och häpna men jag gick vidare till final och slutade som god tvåa. Nu ska vi göra oss fina för Captain's Cocktail Party. I dag är klädkoden Mess Dress och vi förväntas ta på kavaj och slips.

Jag återkommer!

2 comments:

  1. Häftigt!!! Grattis till andraplatsen :).

    Har du kavaj och slips med dig?

    Gustav

    ReplyDelete
  2. Yes,.men det var inte så noga med dresskoden trots allt. Bara man inte har shorts till middagen

    ReplyDelete